Reveniți la poziția inițială și repetați pe cealaltă parte.

Reveniți la poziția inițială și repetați pe cealaltă parte.

Reveniți la poziția inițială și repetați pe cealaltă parte. Păstrați trunchiul înalt pe toată durata secvenței de mișcare.

Burpees cu o răsucire

Stați în fața unui taburet sau în partea de jos a unei scări. Coborâți rapid într-o poziție de scândură punând mâinile pe scaun sau pe treaptă și apoi împingând picioarele drept în spatele vostru. Rotiți cu atenție întregul corp, astfel încât un braț să fie îndreptat în sus spre tavan și să vă echilibrați pe marginile pantofilor. Reveniți în poziția scândură și apoi săriți rapid picioarele spre scaun sau treaptă, aterizați într-o poziție ghemuită jos înainte de a sări în picioare. Alternează sensul de rotație cu fiecare burpee succesiv. Asigurați-vă că mențineți o coloană rigidă, neutră pe toată durata secvenței de mișcare, întărindu-vă abdomenele.

Curtsey Lunge cu ridicare a brațului din față

Țineți-vă de capetele unei gantere ușoare sau a unei cutii de supă cu ambele mâini și îndreptați-vă coatele în timp ce ridicați greutatea în fața corpului la înălțimea umerilor. Stați cu picioarele puțin mai late decât lățimea umerilor și încrucișați un picior înapoi în spatele celuilalt într-o acțiune de lungire care imită o reverență. Îndoiți ambii genunchi la 90 de grade sau puțin mai jos dacă puteți tolera acest lucru. În timpul reverenței, coboară greutatea în jos în fața șoldurilor înainte de a reveni la poziția inițială și repetă pe partea opusă.

Participarea la o activitate fizică amplă și consumul unei diete sănătoase și bogate în nutrienți sunt caracteristici definitorii ale unui stil de viață sănătos. Adesea, sportivii sunt cetățenii model cu o sănătate excelentă; cu toate acestea, un număr considerabil de sportivi au dus obiceiurile sănătoase la extrem, astfel încât acestea devin patologice și dăunătoare sănătății și bunăstării generale. Indiferent dacă este făcut din greșeală sau intenționat, undeva în jur de 25% dintre atletele de elită din sporturile de anduranță, sporturile estetice și sporturile din clasa de greutate suferă de alimentație dezordonată și de o anumită variație a triadei sportive feminine.

Triada de atletă este caracterizată prin amenoree (cel puțin trei luni fără menstruație), osteoporoză (oase slăbite și risc crescut de fractură) și alimentație dezordonată. Calea de la sănătatea optimă la manifestarea deplină a triadei există de-a lungul unui continuum. Adică, obiceiurile alimentare și de activitate ale unui atlet pot varia de la sănătate optimă la anorexie nervoasă severă. Oasele ei pot fi incredibil de puternice până la extrem de fragile și predispuse la fracturi. Ea poate avea perioade regulate, lunare, până la amenoree prelungită. Cele trei componente ale menstruației neregulate, oasele slăbite și alimentația dezordonată sunt strâns legate. Chiar dacă un atlet nu prezintă neapărat manifestarea completă a triadei sportive feminine, ea poate fi totuși expusă riscului de consecințe negative asupra sănătății și performanței.

Triada rezultă atunci când o sportivă arde mai multe calorii decât consumă, creând o stare de scădere a disponibilității energetice. Acest lucru se poate întâmpla atunci când un sportiv își mărește activitatea fizică fără a crește în mod corespunzător aportul caloric sau dacă își limitează aportul caloric. Când se întâmplă acest lucru, organismul încearcă să restabilească echilibrul energetic utilizând mai puțină energie pentru creștere, reproducere și diverse alte funcții importante ale corpului. Menstruația se oprește și apare un dezechilibru hormonal care duce adesea la scăderea rezistenței osoase și la creșterea riscului de fractură. Sportivii cu cel mai mare risc de disponibilitate energetică scăzută și de manifestare a triadei sunt cei care limitează aportul caloric, fac sport pe perioade prelungite, sunt vegetarieni și limitează tipurile de alimente pe care le vor consuma. Alți factori de risc includ antrenamentul specific sportului la o vârstă fragedă, dieta, accidentarea sportivă și creșterea bruscă a volumului de antrenament.

De obicei, participarea la sport necesită un examen fizic pre-participare. În timpul acestui examen, medicul trebuie să pună întrebările adecvate pentru a determina dacă sportivul are semne ale triadei sportive de sex feminin. Dacă o face, o echipă multidisciplinară care include un medic, un dietetician înregistrat și, dacă se crede că sportivul are o tulburare de alimentație, cum ar fi anorexia sau bulimia, un profesionist în sănătate mintală, va lucra împreună pentru a ajuta sportivul să-și recapete sănătatea. Antrenorul sportivului, un fiziolog de exerciții, un antrenor de atletism certificat, părinții și alți membri ai familiei joacă, de asemenea, un rol important în recuperarea ei. Dacă bănuiți că un prieten sau un coleg de echipă a dezordonat alimentația sau oricare dintre componentele triadei sportive de sex feminin și sunteți îngrijorat că ea poate răspunde defensiv dacă menționați preocupările dvs.,  luați în considerare să ajutați cu utilizarea abordării „CONFRONT” susținută de National Asociația Anorexiei Nervose și Afecțiunilor Conexe (ANAD) (http://www.anad.org):

C – Preocuparea. Spuneți că motivul pentru care abordați individul este pentru că vă pasă de nevoile sale mentale, fizice și nutriționale.

O – Organizați. Pregătiți-vă pentru confruntare. Gândiți-vă cine va fi implicat, unde este cel mai bun loc, de ce vă îngrijorează, cum plănuiți să vorbiți cu persoana respectivă și momentul cel mai potrivit.

N – Nevoi. De ce va avea nevoie individul după confruntare? Aveți la dispoziție trimiteri către ajutor profesional și/sau grupuri de sprijin, în cazul în care persoana este pregătită să caute ajutor.

F – Faceți față confruntării. Fii empatic, dar direct. Fiți perseverenți dacă persoana neagă să aibă o problemă.

R – Răspunde ascultând cu atenție.

O- Oferiți ajutor și sugestii. Fiți disponibil să vorbiți și să oferiți alt ajutor atunci când este necesar.

N – Negociați. Acordați o altă oră pentru a vorbi și un interval de timp în care să căutați ajutor profesional, de preferință de la un medic specializat în tulburări de alimentație, precum și de la un psiholog cu experiență.

T – Timp. Amintiți-vă că persoana nu va fi „remediată” peste noapte. Recuperarea necesită timp și răbdare.

Puteți afla mai multe despre triada de atlete feminine pe site-ul Coaliției Triadei de Atlete Femeile.

În cuvintele renumitului economist Adam Smith, „Nu există un prânz gratuit”. Și când vine vorba de un glonț magic pentru pierderea în greutate, nu există nici unul dintre ele. Cu toate acestea, există acum prima pastilă de slăbit fără prescripție aprobată de Food and Drug Administration, numită Alli (aliat pronunțat), care este versiunea cu jumătate de putere a medicamentului de slăbit prescris Xenical (Orlistat).

Cum functioneazã?

Pentru cele mai bune rezultate, Alli trebuie luat înainte de fiecare masă care conține grăsimi. Acționează prin scăderea cantității de grăsime absorbită de tractul gastrointestinal în timpul procesului digestiv. Cercetările au arătat că, atunci când indivizii au folosit Alli în combinație cu dietă și exerciții fizice, au pierdut în medie cu până la 50 la sută mai multă greutate decât dacă ar fi făcut doar dietă și exerciții fizice. De exemplu, dacă ați pierde în mod normal 8 lire sterline într-o perioadă de șase săptămâni, luarea Alli vă poate ajuta să pierdeți aproximativ 12 lire sterline în aceeași perioadă de timp.

Există efecte secundare?

Ca și în cazul oricărui medicament, Alli are câteva efecte secundare documentate, inclusiv flatulență excesivă cu o scurgere uleioasă, mișcări intestinale frecvente și greu de controlat și scaune moale. Aceste efecte secundare par să fie legate de dieta dumneavoastră. Dacă consumați prea multe grăsimi după ce ați luat Alli, veți avea mai multe șanse să experimentați efectele secundare neplăcute asociate cu utilizarea acestuia (Notă: kiturile de pornire Alli recomandă utilizatorilor să consume o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, cu conținut scăzut de calorii din mese care nu conțin mai mult de 15 grame de grăsime).

Deci tot ce trebuie să fac este să iau această pastilă și voi slăbi, nu?

Nu chiar. Acei indivizi care îl salută pe Alli drept următorul glonț magic pentru pierderea în greutate ar trebui să țină cont de faptul că majoritatea experților în slăbire susțin că, fără efectele contributive ale dietei și ale exercițiilor fizice, efectele benefice ale lui Alli de slăbire vor fi foarte limitate. Simpla luare a pilulei fără a-ți modifica stilul de viață (adică, exerciții fizice regulate și aderarea la o dietă cu conținut scăzut de grăsimi și calorii) va produce puține rezultate vizibile sau deloc.  

Concluzia este că, în timp ce Alli poate ajuta la efortul de scădere în greutate, dieta și exercițiile fizice sunt încă cheia succesului de slăbire pe termen lung. Cred că vechea vorbă este corectă – dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, probabil că este.

Priviți în jurul podelei de gimnastică a oricărei unități de fitness și veți vedea cu siguranță un cilindru lung, cu aspect de polistiren, numit rolă de spumă – poate chiar să fie cineva care se rostogolește peste tot, de obicei cu o grimasă pe față! Deși procesul nu pare imediat atrăgător, rularea cu spumă – denumită și punct de declanșare sau eliberare auto-miofascială – a devenit o parte importantă a oricărui program de fitness. Este o metodă excelentă de a elimina tensiunea musculară pentru a face rutina generală de întindere mai eficientă. Alte rezultate includ îmbunătățirea performanței tale generale în activitățile pe care le iubești și menținerea mișcării fără durere prin antrenamente.

Deci despre ce este vorba? Fascia este stratul de țesut care vă încapsulează mușchii ca o teacă (gândiți-vă la un strat de etanșare cu vid peste mușchii dvs. chiar sub piele). Lucruri precum stresul, rănirea, suprasolicitarea sau chiar un stil https://produsrecenzie.top/cardiline/ de viață sedentar fac ca fascia să se strângă și să devină rigidă, ceea ce vă poate face mai puțin flexibil și vă poate limita mobilitatea în jurul unei articulații, ceea ce duce la durere și disconfort. Puteți elibera tensiunea fascială prin aplicarea unei presiuni asupra mușchilor – este similar cu obținerea unui masaj profesional, dar este mult mai rentabil. În această postare, voi dezvălui tehnica adecvată de rulare cu spumă, vă voi arăta cum să ajungeți la punctele strâmte obișnuite din partea inferioară a corpului și vă voi oferi sfaturi care să vă ajute să vă îndreptați spre ușurare.

Există multe moduri de a aborda rularea cu spumă, dar am găsit cele mai sigure și cele mai bune rezultate urmând aceste îndrumări:

Rotiți-vă încet peste mușchi, simțind zonele care sunt strânse sau „fierbinte”. Când găsești un „punct fierbinte”, instinctul tău va fi să te îndepărtezi de el. În schimb, sprijiniți-vă mai mult greutatea corpului cu brațele sau piciorul opus și respirați profund în timp ce aplicați ușor presiune.Concentrați-vă pe zone mici. Deplasați-vă treptat, mai degrabă decât în ​​mișcări mari repetitive care acoperă întregul mușchi, ceea ce poate duce la o inflamație mai mare.Rămâi într-un singur loc pentru una sau două respirații și apoi mișcă-te cu un centimetru mai sus, mai jos, la dreapta sau la stânga. Dacă nu găsiți nimic în acea direcție, mișcați un centimetru în altă direcție și repetați acest proces.Evitați rostogolirea peste articulații. Păstrați rola de spumă numai pe țesut moale.

Cu cât este mai mare greutatea corporală pe care o puneți pe rolă, cu atât se va simți mai intens. De exemplu, în prima fotografie de mai jos îmi folosesc piciorul opus pentru a-mi susține corpul; asadar, am mai putina greutate pe rola si masajul nu este la fel de profund. Dacă sunteți nou în rularea cu spumă, acesta este un loc bun pentru a începe. În a doua fotografie, îmi folosesc piciorul opus pentru a adăuga greutate și pentru a crește presiunea masajului. Cu cât te rostogolești mai des, cu atât vei găsi mai puține puncte fierbinți și cu atât vei putea aplica mai multă presiune.

Când vine vorba de rularea cu spumă, este deosebit de important să asculți feedback-ul pe care ți-l oferă corpul tău – folosește-l ca ghid pentru când să mergi mai adânc și când să te retragi. Inițial, rularea se va simți cel mai probabil inconfortabil, așa că începeți cu doze mici – 10 minute pe zi, de exemplu. Ușurați procesul pentru a preveni durerea excesivă sau rănirea.

Iată cinci dintre cele mai comune zone strânse din partea inferioară a corpului, instrucțiuni simple despre cum să le întindeți și o mișcare de flexibilitate complementară pe care o puteți face imediat după rulare pentru a profita la maximum de rutina dvs. de întindere.

Fesieri

Rola: Așezați-vă deasupra rolei de spumă. Înclinați corpul într-o parte până când rola este poziționată pe mușchiul dintre osul șoldului și osul asezat. Rotiți toate direcțiile în această zonă.

Întindere: Stați cu o mână deasupra rolei pentru echilibru. Încrucișați piciorul pe care tocmai l-ați rostogolit peste piciorul de susținere deasupra genunchiului și așezați-vă șoldurile pe spate, menținând în același timp o postură înaltă pentru partea superioară a corpului și miezul angajat.

bandă IT și coapsă exterioară

Roll: Întindeți-vă pe o parte cu rola de spumă sub piciorul de jos. Rotiți între partea inferioară a șoldului și partea superioară a articulației genunchiului.

Întindere: Stai în picioare și, folosind rola de spumă pentru a se echilibra, încrucișează piciorul pe care l-ai rostogolit în spatele tău. Lăsați șoldul din spate să se deplaseze în lateral și ajungeți la brațul din aceeași parte în sus și deasupra capului. 

Cvadriceps

Roll: Într-o poziție de scânduri pe covoraș, așezați rola de spumă sub partea superioară a coapsei. Rotiți între partea inferioară a șoldului și partea superioară a articulației genunchiului, asigurându-vă că vă rotiți la dreapta și la stânga pentru a include întreaga zonă.

Întindere: Folosiți rola de spumă pentru a echilibra și prinde piciorul de piciorul pe care tocmai l-ați rostogolit. Trageți-l ușor în spatele dvs. spre fesieri. Ține-ți genunchii unul lângă altul, trage-ți fesierii împreună și bagă ușor coczisul sub tine.

Adductori

Roll: Întinde-te cu fața în jos. Așezați rola de spumă vertical sub dvs., cu partea interioară a coapsei deasupra. Rotiți între zona inghinală și partea superioară a genunchiului interior.

Întindere: Stați cu picioarele mai late decât distanța șoldurilor, degetele de la picioare îndreptate înainte. Folosiți rola de spumă pentru a vă sprijini în timp ce vă aruncați în lateral și lăsați șoldurile înapoi.

Viței

Roll: Așezați-vă pe podea și puneți rola de spumă sub gambe. Pune-ți mâinile în spatele tău pentru a-ți susține greutatea și rostogolește-ți în sus și în jos gambele între gleznă și partea inferioară a genunchiului.

Întindere: Țineți rola de spumă pentru echilibru și pășiți același picior în spatele dvs. într-o fante. Îndoiți genunchiul din față și îndreptați piciorul din spate. Încercați să lăsați călcâiul din spate în jos și pe podea. 

O mare parte a vieții sale, radioterapeutul Randy Carr s-a luptat cu greutatea sa. După ce și-a cheltuit banii câștigați cu greu pe o intervenție chirurgicală electivă și a experimentat puțin succes în pierderea în greutate, a decis să preia controlul asupra vieții sale lucrând cu un antrenor personal. Randy ne împărtășește povestea despre cum și-a redus procentul de grăsime corporală la jumătate și a obținut patru certificări ACE în acest proces. Astăzi, Randy îi ajută pe alții să-și atingă obiectivele de slăbire lucrând chiar în studioul în care și-a început propria călătorie pentru sănătate și fitness.

Te-ai luptat mereu cu greutatea ta?

Am fost întotdeauna un copil husky. Am crescut într-o generație în care copiii s-au jucat afară toată ziua în timpul verii — plimbări cu bicicleta, joc de minge etc. — și ca familie aveam tradiționalele trei mese pe zi, cu gustări minime. Deși ambii mei părinți aveau o greutate normală, eram întotdeauna puțin gros, și s-a înrăutățit pe măsură ce treceam prin pubertate.

Ce obiceiuri nesănătoase aveai când aveai cea mai mare greutate?

La greutatea mea cea mai mare de 285 de lire sterline, nu făceam mișcare în mod regulat și, în timp ce mănânc foarte puțin în timpul zilei, mănânceam să mă uit la televizor noaptea. Nu mâncam micul dejun sau prânzul decent și trăiam din coca-cola sau coca-cola. Cu siguranță am avut atitudinea totul sau nimic – fie eram 100% concentrat pe pierderea în greutate, fie eram 0%. Mi-am dat seama că am luat și am slăbit peste 1.000 de lire sterline în viața mea!

Când ai decis că lucrurile trebuie să se schimbe în viața ta? Ce pași ați luat pentru a începe să faceți schimbări mai sănătoase?

În septembrie 2006 am terminat! Lucram locuri de muncă suplimentare pentru a economisi pentru operația Lap-Band, deoarece asigurarea mea nu ar acoperi costul, chiar dacă aveam 5’8 și 285 de lire sterline cu apnee în somn, hipertensiune arterială și colesterol ridicat.